8 leggyakoribb téma

Gyomorproblémák ellen gyümölcskúrával

1985
HOZZÁSZÓLÁS:

A gyomornyálkahártya idült hurutjánál, de még inkább a gyomor és nyombél kifekélyesedésénél a gyümölcsnapok kiválóan alkalmasak a diétás gyógymód bevezetéséhez.gyomorfajas-belfajdalom-puffadas-reflux-belfekely-gyomorfekely-5

A fekély tulajdonképpen a gyomornyálkahártya sebe. Friss fekély idejében a gyomor ingerlékeny, bővebb a savelválasztás, élénkebb a mozgás, a görcsös izom-összehúzódások a gyomor keverő és kiürülő működését zavarják. A fekély akkor gyógyul leginkább, ha minden olyan ételt kerülünk, amely a gyomrot izgatja. A sószegény, fűszermentes étrend, a finoman elosztott pürék voltak mindig a gyomorkímélő étrend alapjai.

Ott, ahol a gyomorban savi zavarok állnak fenn, akár túltengés, akár kevés sav formájában, gyomorhuruttal is számolni kell.
Az ilyen gyomor gyorsabban ürül, az ételek így emésztetlenül kerülnek a belekbe, amiért is vigyáznunk kell, hogy olyan, könnyen emészthető ételeket adjunk, amelyek nem okoznak a belekben sem rendellenes rothadást, sem erjedést.

Ilyen esetekben a gyümölcsnek kipréselt levek formájában, avagy levesek és pürék alakjában kimondottan nagy jelentőséggel bírhatnak.

Az orvosi tapasztalat az úgynevezett fekély-fekvő-kúra kezdetén szigorúan folyadék bevitelét írja elő, hűsített alakban. Másoknál, ami szintén elég gyakori, egyoldalú tejtáplálkozás bélzavarokat idézhet elő. Ily esetekben a gyümölcs-nedvkúra hézagpótló. E célból egy liter alma, cseresznye, málna vagy epernedvet használunk fel naponta. Szőlőnedvet vízzel kell felhígítani, mert nagy a cukortartalma és ozmotikus ingerhatást fejthet ki a nyálkahártyán.

A gyümölcskúra hatásosnak bizonyulhat, azonban javasoljuk, amennyiben komolyabb gyomor -és bélrendszeri problémára gyanakszik, először keresse fel kezelőorvosát!

1985
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]